U16 winnen de finale in Shanghai

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor de jongens van coach Noureddine Moukrim! De U16 van RSCA mogen de tweede editie van de Youth International Challenge Cup op hun palmares schrijven. Ze wonnen de finale in Shanghai tegen Wolverhampton met 2-1.

Tegen de fysiek sterke Britten was de opdracht duidelijk: maak het hen moeilijk met een snelle balcirculatie. Deze aanpak leidde tot heel wat kansen voor paars-wit én tot het openingsdoelpunt van Samuel Tshifunda, na een kwartier spelen. Amando Lapage knalde hard op doel, in de rebound klaarde Tshifunda de klus. Er volgden in de eerste helft nog heel wat kansen voor onze jongens, terwijl Wolverhampton weinig dreiging kon ontwikkelen.

In de tweede helft kwamen de Wolves toch gewoon langszij. Doelman Joachim Eeckhout kwam eerst nog goed tussenbeide, maar even later was hij toch geklopt op een hoekschop. Alles te herdoen dus. Een poging van Samuel Tshifunda werd tien minuten na de gelijkmaker van de lijn geveegd, terwijl de 1-2 van Wolverhampton terecht afgekeurd werd wegens buitenspel. De spanning was te snijden.

Penalty’s dan maar? Toch niet. In het slot van de wedstrijd nam Joseph Nonge Boende een assist van Enock Agyei mooi aan om vervolgens de winning goal tegen de netten te knallen. Assistgever Agyei werd later uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Aanvoerder Roméo Lavia mocht fier de trofee de lucht in steken, de bekroning van een prachtig Chinees avontuur!

Proficiat aan alle spelers, trainers en medewerkers! In Youth We Trust.

De selectie van RSCA: AGYEI Enock, BORECKI Krystian, DEWAELE Maxim, EECKHOUT Joachim, HERSSENS Arno, KIREEV Maxim, LANTAKI Wassim, LAPAGE Amando, MORENO MADRID Matteo, NONGE BOENDE Joseph, ROTTIERS Noé, SADIKI Noah Junior, STASSIN Lucas, VANHOUTTE Timon, STROEYKENS Mario, LAVIA Romeo, MBANGULA TSHIFUNDA Samuel, GODTS Mika & DEBAST Zeno

De staf: Noureddine Moukrim (coach), Olivier Lavry (physical coach), Frédéric Weerlitzer (kine), Rudi Van Ginderdeuren (begeleider), Filip De Smedt (begeleider) & Bruno Clerbout (sociale cel)