Groeiende synergie tussen RSCA en partnerscholen

Onlangs staken de lesgevers van onze Purple Talents de koppen bij elkaar met onze mental coaches. Er vonden drie opleidingssessies plaats: in het stadion en op de academie. De onderwijzers waarmee we samenwerken konden enkele nieuwe inzichten oppikken die ze kunnen toepassen tijdens het lesgeven.

Hoe kan ik het zelfvertrouwen van de leerlingen omhoog stuwen? Hoe krijg ik een beter beeld van de kwaliteiten en de werkpunten van de studenten? Via welke elementen kan ik makkelijk met de leerlingen in dialoog gaan om ook hun prestaties in de klas te stimuleren? Het zijn methodes die ook de coaches bij RSCA gebruiken. “Bedoeling is om de leerlingen te stimuleren tot een attitude die hen succesvoller kan maken in alles wat ze ondernemen”, verduidelijkt Ellen Schouppe, psychologe bij RSCA.

RSC Anderlecht is zeer tevreden om dit te kunnen aanbieden aan partnerscholen Sint-Guido-Instituut en Sint-Niklaasinstituut. De goede samenwerking met deze twee scholen, waar we hen (nogmaals) zeer dankbaar voor zijn, wordt zo nog beter.

Lees verder