Mooie overwinning van onze U21 op Mechelen

Maandagavond was het aan onze U21 om KV Mechelen partij te geven. Paars-wit begon goed op het veld van de Maneblussers. Dat leidde na 15 minuten tot een doelpunt van Chris Kalulika. De thuisploeg kwam na een halfuur op gelijke hoogte dankzij oude bekende Alan Mayanga. Het team van coach Craig Bellamy ging toch rusten met een voorsprong, dankzij een doelpunt van Niklo Dailly.

Anderlecht bleef het spel domineren na rust, maar de buit was zeker nog niet binnen. De Mechelaars snuffelden op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Die leek er te komen vanop de penaltystip na een fout van doelman Rik Vercauteren, maar de keeper zette zijn fout recht door de elfmeter te pareren. Twintig minuten voor affluiten besloot Niklo Dailly de spanning weg te nemen. Hij zette de 1-3 op het bord. Theo Leoni nam alle twijfels weg door de 1-4 eindstand op het bord te zetten.

Met een wedstrijd minder gespeeld, voert Sporting de rangschikking aan. KAA Gent volgt op 2 punten, Club Brugge op 4 punten. De Bruggelingen hebben op hun beurt weliswaar nog een wedstrijd minder gespeeld dan RSCA.

Nu volgt een dubbele confrontatie met KRC Genk, de zevende in de stand. Eerst op 24 februari om 19u30 in de beker, nadien op 9 maart om 19u30 in de competitie (programma).

Come on young Mauves!

RSCA: Rik Vercauteren, Zeno Debast, Lucas Lissens, Théo Leoni, Niklo Dailly, Nayel Mehssatou, Chris Kalulika, Anouar Ait El Hadj, Sieben Dewaele (89’ Alonzo Engwanda), Kristian Arnstad (78’ Romeo Lavia) & Mario Stroeykens (72’ Eduards Daskevics)

Goals: 16’ Chris Kalulika (0-1), 38’ Niklo Dailly (1-2), 70’ Niklo Dailly (1-3), 85’ Theo Leoni (1-4)