Mooie prestaties van onze Belgische internationals

De U19, met Lucas LissensAntoine Colassin en Marco Kana in de selectie, strijden momenteel voor een plek op het EK U19 dat in 2020 plaatsvindt in Noord-Ierland. De eerste horde is een minitoernooi dat afgewerkt wordt in Limburg, waarbij ze het opnemen tegen Griekenland, IJsland en Albanië. De eerste twee landen stoten door naar de Eliteronde, de laatste voorronde op weg naar het EK.

De jongens van coach Jacky Mathijssen lijken volgende lente van de partij te zullen zijn op de Eliteronde. Ze rekenden af met IJsland (0-3) en Albanië (2-1). Nu dinsdag, 19 november om 14u30, volgt in Maasmechelen nog het duel met Griekenland. Tegen IJsland speelden Lucas Lissens (kapitein) en Antoine Colassin de hele wedstrijd. De aanvaller scoorde bovendien het derde doelpunt. Marco Kana viel zo'n tien minuten voor tijd in, maar stond wel mee in de basis tegen Albanië.

De U18 speelden de voorbije dagen twee oefenwedstrijden in het Spaanse Pinatar, tegen Tsjechië (3-3) en Rusland (2-1 zege). Coach Wesley Sonck was tevreden met het geleverde spel en met de ministage in het algemeen. Hij zag dat de sfeer goed zit. Nayel MehssatouChris Kalulika en Anouar Ait El Hadj maakten deel uit van de selectie en droegen hun steentje bij aan de zege tegen de Russen, ook al kwamen de jonge Duivels eerst op achterstand. Mehssatou nam één doelpunt voor zijn rekening.

Veel succes nog aan onze U19 nu dinsdag tegen Griekenland!

Lees verder