Onze U21 stranden in kwartfinale van de Beker

Maandagavond eindigde jammer genoeg het bekerverhaal van onze U21. In de kwartfinale botsten ze op KRC Genk. Onze jonge spelers gingen met 3-2 onderuit in Limburg. Bij de rust stond het 3-0. De ploeg van coach Craig Bellamy was nochtans goed aan de partij begonnen met tal van kansen, maar toch liet het mis tegen een realistische tegenstander.

Paars-wit liet de moed desondanks niet zakken na rust. Ze gaven alles om terug in de wedstrijd te komen en scoorden snel de 3-1 via Mathis Suray. Het tweede doelpunt – een elfmeter van diezelfde Suray – viel echter te laat in de wedstrijd om nog aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker, hoewel dat misschien verdiend zou geweest zijn.

Een toevalligheid in de kalender zorgt ervoor dat de volgende wedstrijd van de Brusselaars opnieuw in en tegen Genk is, in competitieverband dan. Meer bepaald op 9 maart om 19u30. De volgende thuiswedstrijd van ons tweede elftal (in Tubeke) is op 16 maart tegen KAA Gent. De titel is en blijft daar de doelstelling. Come on young Mauves!

RSCA : Rik Vercauteren, Anouar Ait El Hadj (60’ Kristian Arnstad), Mathis Suray, Yari Verschaeren (60’ Chris Kalulika), Sieben Dewaele, Zeno Debast (65’ Romeo Lavia), Lucas Lissens, Thierry Lutonda (76’ Mario Stroeykens), Théo Leoni, Niklo Dailly & Nayel Mehssatou

Buts : 49' Suray (3-1) & 89' Suray (3-2, pen)

Onze doelman verlengt zijn contract bij paars-wit.