U11 winnen de European Futsal Cup

Dit weekend namen de U11 van RSCA deel aan de European Futsal Cup in Straatsburg. Ze wonnen ongeslagen het indoor toernooi, nadat ze in de finale afrekenden met FC Barcelona (2-0). Proficiat aan spelers en staf met deze fantastische prestatie!

In de groepsfase op zaterdag liep het al zeer goed voor onze jonge jongens. Ze versloegen OGC Nice (2-1), Olympique Marseille (4-0), AS Strasbourg (3-0) en Juventus (2-0). Een perfect rapport waarmee ze uiteraard doorstootten naar de volgende ronde op zondag.

Daar overleefden ze eerst een minigroep met Benfica (1-1) en Olympique Lyon (1-0), gevolgd door de kwartfinale tegen PSV. Die match eindigde op 1-1, waarna paars-wit het haalde met 2-1 in de strafschoppen. In de halve finale wachtte Inter Milaan. RSCA won met 2-1 tegen de Italianen en trok zo vol vertrouwen naar de finale tegen de Blaugrana, met zes zeges en twee draws op acht wedstrijden op zak. De laatste horde kondigde zich echter aan als aartsmoeilijk.

De Catalanen bereikten namelijk de finale zonder ook maar één tegendoelpunt geïncasseerd te hebben. Onze ketjes waren niet bepaald onder de indruk en veegden de vloer aan met Barça: ze scoorden twee keer en kwamen geen moment in de problemen. Een prachtige collectieve prestatie!

RSCA: 

Kiyan, Joshua, Gabriel, Malcolm, Joakim, Rami, Jayden & Thomas

Staf:
Yannick Kindermans (Coach)
Andy van Geffen (Coach)
Samuel De Vincentis (Opvoeder)

Lees verder

Onze doelman verlengt zijn contract bij paars-wit.